Alles over
prefab beton

Persberichten

Bouwwereld slaat handen ineen bij inventarisatie breedplaatvloeren

De Associatie van Fabrikanten van constructieve elementen (AB FAB) werkt nauw samen met onder meer VNConstructeurs en Bouwend Nederland om de inventarisatie rondom breedplaatvloeren te verbeteren en te versnellen. Na een brief van het ministerie van BZK is de bouwwereld druk doende inzicht en overzicht te krijgen over het gebruik van breedplaatvloeren in utiliteitsgebouwen. Aanleiding voor de brief was het rapport over de ingestorte vloer van de parkeergarage bij Eindhoven Airport.


Het inventariseren blijkt tot nu toe een lastig karwei, omdat niet altijd duidelijk is wie het initiatief moet nemen. In de bouwwereld is een brede oproep gedaan aan alle leden van de drie verenigingen, om medewerking te verlenen aan het doorlopen van het stappenplan.

Stappenplan

De inspectie van de breedplaatvloeren wordt uitgevoerd aan de hand van het informatiedocument dat het adviesbureau Hageman heeft opgesteld naar aanleiding van de parkeergarage in Eindhoven. Dat document bevat een stappenplan dat moet worden doorlopen om te achterhalen of de desbetreffende breedplaatvloer al dan niet veilig is. Dit stappenplan


Sinds het verspreiden van het stappenplan zijn enkele gebouwen uit voorzorg gesloten voor onderzoek. En na onderzoek zijn de meesten van deze gebouwen veilig bevonden, is voor hen nader onderzoek niet noodzakelijk en zijn deze derhalve gewoon weer open.


Om de inventarisatie te versnellen hebben verschillende producenten op hun website aangegeven welk type breedplaat zij de afgelopen jaren gemaakt hebben. De verschillende pagina’s van producenten zijn gemakkelijk te bereiken via deze website.

Noot:

AB-FAB staat voor Associatie van Fabrikanten van constructieve elementen. Het doel van AB-FAB is om marktpartijen te helpen bij het succesvol toepassen van geprefabriceerde betonnen bouwelementen.

Voor meer informatie is namens AB-FAB contactpersoon: de heer T.J. van den Broek; telefoonnummer: 0348 - 48 44 84.

Vruchtbare spin-off van ‘onrealistische’ wilde ideeën, gepresenteerd op Gevel 2018

Vaak wordt er gezegd dat er twee werelden in de bouwwereld zijn: die van de architect met mooie prachtige ideeën en die van de producenten die goede ideeën als te duur en niet-haalbaar bestempelen.


Casestudie experimenteel beton

De casestudies experimenteel beton hebben hun waarde bewezen om deze werelden bijeen te brengen. Vijftien jaar geleden zijn architecten en producenten voor het eerst om tafel gaan zitten om samen ideeën te ontwikkelen en uit te werken in prototypes. Een aantal prototypes zijn door ontwikkelt tot echte producten. Voorbeelden zijn de betongevelelementen met glas in de betonhuid en beton met textiel of biologisch afbreekbare betonnen bekistingplaten. De casestudie blijkt een succesvolle formule te zijn die ten goede komt aan de promotie voor Prefab beton.

Voor een terugblik op casestudie 2017, klik op deze video.


Op de gevelbeurs worden de nieuwste ideeën gepresenteerd. U kunt de prototypes bekijken op onze stand. Wij gaan graag met u in gesprek over de 2017 editie, de casestudie experimenteel beton: een mooie kans voor vernieuwing. Daarnaast willen we ook met u in gesprek over de nieuwe editie 2018 van casestudies EXPERIMENTEEL BETON.


Gevel 2018

AHOY Rotterdam, Hal: 1

Stand nr.: 01.E080, Experimenteel Beton

De beursdagen zijn:

  • Di 23 januari               11.00 – 17.00
  • Wo 24 januari             11.00 – 20.00
  • Do 25 januari              11.00 – 17.00


Aanmelden is gratis

Om binnen te komen is een kaartje nodig. Deze zijn gratis verkrijgbaar, voor jullie, maar ook voor andere collega’s en geïnteresseerden. Je kan de kaartjes verkrijgen via deze link.

© 2016/2017 AB-FAB - Website ontwikkeling: Wurld